Teaterkunst i skolen og på arbejdspladsen

Brug af forumteater, skuespillerøvelser og dramatik

Kunst gør livet større, og nye tanker og muligheder, som skaber resultater, kan vokse frem i et miljø, hvor den frie idéudvikling mødes i dialog med andre mennesker.

Vi mennesker beriges i mødet med kunst, og kunst opfordrer folk til at reflektere, hvilket er et grundlæggende vilkår, når der skal tænkes nye tanker.

IFMT arbejder med kreativitet og kunst. VI forsøger at skabe en sammenhængskraft mellem den skabende kunst og den åbne, resultatorienterede virksomhed.

Teaterkunst er en effektiv og kreativ læringspraksis, der kan styrke både faglige og sociale kompetencer hos os alle. Gennem skuespiller-øvelser, dramatik og forumteater, får vi mulighed for at udforske komplekse temaer, træne kommunikation og samarbejde samt udvikle empati ved at leve os ind i andres perspektiver.

Når mennesker arbejder sammen for at nå resultater og fælles mål, handler det om, at både ledere og medarbejdere ved, hvilken rolle de skal indtræde i. Forumteater udvikles sammen med medarbejderne, og kan handle om ledelse, konflikthåndtering, arbejdsmiljø, inklusion, rekruttering, den svære samtale, mm.

I undervisningen kan teater bruges til at gøre svære faglige emner mere tilgængelige. For eksempel kan historiske begivenheder dramatiseres for at skabe en dybere forståelse, eller naturvidenskabelige begreber kan illustreres gennem interaktive skuespil. Samtidig styrker teaterprocessen elevernes selvtillid, da de lærer at præsentere sig selv og deres idéer i et trygt miljø.

Teater som pædagogisk metode skaber en dynamisk og engagerende læringsramme, der favner forskellige læringsstile og styrker børns og voksnes kreativitet og kritiske tænkning.

Skal vi samarbejde?

Vi anerkender kundens viden, kultur og ressourcer som fundamentet for samarbejdet. Løsninger skabes bedst i dialog.